top of page

TAKIM KUR GRUBU

Herkese Açık·147 Öğrenci

Herkese merhaba, buraya bunları yazmak zorunda kaldığım için üzgünüm. Serdar abinin adının olduğu bir organizasyonda bu kadar şaibe ve özensizlik olması çok üzücü. Ben bu yarışmaya ödül, hırs, rekabet için değil sadece Serdar abi gibi çocukluktan beri takip ettiğim örnek aldığım bir insandan bir şeyler öğrenmek, onu daha yakından tanıyarak kendimi geliştirmek için katıldım ve bu kadar emek verdim . Öncelikle başımdan geçen olayları olduğu gibi anlatayım ve böylece şu an neden bu kadar öfkeli olduğumu iyice anlayabilirsiniz. Yarışmaya başvuran bütün takımlar gibi bizde bütün prosedürleri yerine getirerek başvurduk. Burada mütevazilik yapamayacağım çünkü gerçekten büyük emek verdik. Video hazırlanması, takım kurma süreci bana bir çok şeye mal oldu ve her şeyi layıkıyla yaptığıma inanıyorum. Video olarak bizim videomuz gibi bolca emek içeren 4-5 takım videosu daha var, yanlış anlaşılmasın kimsenin verdiği emeği kötülemiyorum sadece ne kadar uğraştığımızı daha iyi anlatmaya çalışıyorum. Öncelikle herkesin bildiği gibi videolardan 40 takım seçeceklerdi, bizde bu nedenle videoya bu kadar özenmiştik çünkü kaç takım katılacak nasıl nitelikte videolar çıkacak hiçbir fikrimiz yoktu bizde elimizden gelenin en iyisini yaptık. Başvurular bittikten sonra yaptığımız araştırmalarda ilk etapta 17 takım tespit ettik buna daha sonra 3 takım daha eklendi ve bu videolara arasında ilk 3'e girmeme şansımız olmadığından emindik. Belki şu an yine eklenen videolar olmuştur. Haliyle bizde seçileceğimizden kesin emindik ve olumsuz bir dönüş beklemiyorduk ki öyle de oldu. Geçen hafta perşembe günü (29 Mart) akşam 20.30 gibi yarışma için iletişime geçebildiğimiz tek kişi olan Feyza hanım beni aradı ve ön başvuru sürecimizin tamamlandığını, yarışmaya seçildiğimizi, bize ön eleme olmayacağını yarışmaya katılmaya hak kazandığımızı ve direk eğitime gideceğimizi söyledi. Burada her şey tamamdı ancak bir şartımız var onu yerine getirmelisiniz dedi. Kurallardan birisini değiştirdiklerini ve Takım Destek Koçu'nun erkek olması gerektiğini söyledi. Neden son dakika böyle bir kural değişikliği yaptıklarını sorduğumda TDK'nın ağır işler yapacağı, araç kullanacağını bu nedenle erkek gücü gerektiğine karar verdiklerini bu nedenle bu kuralı değiştirdiklerini söyledi. Bizim takımımız 2 kız ve 3 erkek bireyden oluşuyordu (yani tek kız yoktu takımımızda bazı arkadaşlar belki takımda tek kız varsa yarışmacıların birisinin karşı cins olması kuralından dolayı dolayı böyle bir şart koşmuş diyebilir diye bunu belirtiyorum ). Bana bir sonraki gün öğlene kadar zaten takım içinde olan erkek bireylerden birisini TDK olarak belirlememi ya da takımda değişiklik yapmamı söyledi. Ayrıca videomuzu çok özenli hazırladığımız için çok hoşuna gittiğini oylamada bizim takım için en yüksek oyu kullandığını belirtti. Bir sonraki gün öğlene kadar takımda yaptığınız değişikliği mail olarak atın dedi. Bizde Feyza hanımın dediği gibi bu şartı yerine getirdik ve bir sonraki gün öğlen istediği gibi takımımızın yeni bilgilerini mail olarak attık. Daha sonra Feyza hanımla iletişime geçtiğimde her şeyin tamam olduğunu, attığım listeyi bakanlığa yolladığını, bakanlıktan gelecek yanıtın çok önemli olduğunu reddedilebileceğimizi söyledi bende doğal olarak şaşırdım. Bir önceki gün bana kesin katıldığımızı başka prosedür olmadığını söyleyen kişi şimdi bakanlıktan bahsediyordu. Dedim normaldir bir şey olmaz sonuçta bir eksiğimiz hatamız kusurumuz yoktu bakanlıktan reddedilmek için ortada hiçbir neden yoktu. Bakanlıktan yanıtın bir sonraki güne kadar geleceğini söyledi. Cumartesi sabah 7.55'te Feyza hanım bana bir mail atmıştı ve aynen şöyle yazıyordu: Gönderdiğiniz tanıtım videosu ve belgeler incelendiğinde yarışmamızın ön onayından yedek takım olarak sonuç aldınız. Bana bir önceki gün bakanlıktan bir onay süreci olduğunu ön elemeden geçtiğimizi söyleyen Feyza hanım yarışmanın ön elemesinden geçemediğimizle ilgili mail atmıştı. Feyza hanımı aradım ve bakanlığın bizim takıma onay vermediğini söyledi. Bende sebebini sordum. Videonuz yetersiz diye karşılık verdi gerçekten küfür edip yüzüme kapatsa daha az zoruma giderdi. Videomuzda doğa sevgisinden bahsetmişiz yaptıklarımızdan bahsetmemişiz bu yüzden bakanlık onaylamamış. Ayrıca yarışmayı bakanlık düzenliyormuş ve her şey onlara bağlıymış onlar karar veriyorlarmış. Burada aklıma bize imzalattıkları formda yarışmayı "Doğadaki Çocuk Derneği" düzenliyor maddesi geldi ve şaşırdım ama bunu belirtmedim. Ayrıca Feyza hanım kendi ağzıyla dememiş miydi sizin videonuz çok iyi diye? Şimdi ise videonuz yetersiz yaptıklarınızı iyi yansıtamamışsınız diyor. Ben gerçekten çok şaşırmıştım ve hala bu şaşkınlığı tam olarak üstümden atamadım. Yaptığımızı daha iyi anlatabilmek adına önceden çektiğimiz görselleri kullanmak yerine yaptığımız şeyleri güzelce göstermek için yani bu süreç için bataklığa girdim, dere geçtim, göle girdim, 300km yol yaptım bir günde, var mı bunun ötesi ??? Öbür seçilen 10 takım gerçekten bundan daha iyi bir video mu hazırladı, ki bizim araştırmalarımıza göre öyle bir video kimse hazırlamadı, varsa hazırlanmış olsa inanın üzülmem ve böyle bir itirazda da bulunmam. Bize gönderilen o mailde yedek olduğumuz yazıyordu. Bende merak ettim ve hemen sonrasında kaçıncı yedek olduğumuzu öğrenmek istedim aradım ve 4.yedek olduğumuzu öğrendim. O sırada bakanlık bizi onaylamadıysa nasıl yedek olduğumuzu hiç düşünmemiştim çünkü benim için çok önemli olan bu yarışmayla ilgili aldığım kötü haberin üzüntüsü içindeydim. Daha sonra Feyza hanıma bu konu hakkında başka sorular sormak için yaptığım aramalarda 3 gün boyunca telefonlarımı açmadı ve dönüş yapmadı. Gün içinde de aradım iftardan sonra da aradım absürt bir saatte aramadım. Ve daha sonra çok daha çarpıcı bir gerçeği öğrendim ve buradan itibaren işin rengi iyice değişmeye başladı, gerçekleri görmeye başlamıştım. Bize son gece aranıp söylenen kural değişikliği başka hiçbir takıma söylenmemişti. Bazı takımlar doğal olarak zaten TDK'ları erkek olduğu için bu kurala uyuyordu ama uymayan takımlarda vardı videolardan biliyorduk. Bu seçilen takımların bazılarına ulaştım ve şu anda da doğruluyorlar bu durumu. Ayrıca seçilemeyen başka takımlardan bazı arkadaşlarımız neden 40 takım seçilme durumu iptal oldu da videolardan eleme yapıldı diye sorduğunda buna cevap olarak çok başvuru olduğu o nedenle böyle eleme yaptıklarını söylemişlerdi ki bu çok büyük bir yalandı. 3 günlük mücadelenin ardından dün Feyza hanım telefonumu açtı ve benle hiç hoş olmayan yukarıdan bakan kaba bir üslupla konuştu. TDK kural değişikliğinin neden öbür takımlara söylenmediğini sordum, bana böyle bir şey sormamın haddim olmadığını benim artık hesap sormaya başladığımı söyledi ve sorumu cevaplamadı. Bu bilgiyi hangi takımdan öğrendiğimi sordu bende söylemedim ve bana bilgi veren kimseyi hiçbir zaman mağdur etmem. Bende son olarak toplam kaç takım başvurduğunu sordum neden sorduğumu merak etti bende kaç takım arasında 14. olduğumuzu öğrenmek istediğimi söyledim. Ve aldığım cevap şu şekildeydi sen mesela Acun Ilıcalı'nın Survivor programına başvursan ve reddedilsen bu şekilde bilgi almak için arayabilir miydin oldu :D. Evet böylesine düzensiz özensiz davranıp hiçbir şeyin belli olmamasını sağlayarak bir organizasyonu mahvedip sonrada Survivor karşılaştırması yapması gerçekten çok komik oldu. Bugün ise madem bizi bakanlık reddetti o halde bakanlıktan öğrenelim bu işin aslını astarını diye bakanlığı aradım ve bu yarışmada hiçbir paylarının olmadığını bakanlıktan kimsenin böyle bir karar vermediği bilgisine ulaştım. Bu işin daha iyi araştırılması için cimere yazmamı söyledi sonuçta bakanlığın adı altında birileri yanlış işler yapıyor. Açıklamasını yapamadığı şeyleri bakanlık yaptı diyordu. Bu bence de araştırılmalı. Ben kimseyi direkt olarak suçlamıyorum eğer suçsuzlarsa açıklamasını yapsınlar çok zor değil, aklımızdaki şüpheleri gidersinler. Buraya kadar okuyan herkes hakkını helal etsin başımdan geçen süreci anlatmak ve varsa bu konuda ekleyebileceği bir şey olan eklesin diye bu gönderiyi oluşturdum.

Bu konu hakkında bildiklerini benle paylaşmak isteyen varsa iletişim numaram: 0530 172 15 44

instagram: mehmetcan_karaoglu

bigredbig368
Yağmur Karaca
Alperen Mustafa Aydın
yüsra sarıtemur
feyza
Apr 06, 2023

Mesajınıza cevap yeni yorum olarak paylaşılmıştır.

Like

Hakkında

Merhaba. Bu gruba üye olarak takım kurmak isteyen diğer öğre...

Öğrenci

bottom of page