Herkese merhaba. Öncelikle hâlâ haberi olmayan takımlar için; elemeler videolara göre yapıldı ve bilinmeyen nedenlerle fiziksel elemeler bizlere haber bile verilmeden iptal edildi. Yani hala sizinle iletişime geçilmediyse bilin ki elendiniz. Burada “kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş” mantığıyla ilerlemediğim için hiçbir şekilde arka planını bilmediğim bu olay hakkında sadece kendi gözlemlerimi ve bu nesnel gözlemlerime dayanan fikirlerimi açıklayacağım. Öncelikle benim takımım elendi ve bu gayet olağan durum hakkında şikayette bulunmak değildir amacım. Hepimizin bildiği üzere Bolu’daki fiziksel elemeler iptal edildi ve bu durumu hava şartları dahil bir çok nedene bağlayabilirsiniz (Tekrardan, arka planda olan olayları bilmiyorum). Fakat bu durumun bizlere haber verilmemesini gerçekten bizim bu yarışmaya sarfettiğimiz emeğimize ve duyduğumuz heyecana bir saygısızlık olarak görüyorum. Ayrıca bu yarışmaya katılmak isteyen arkadaşlarımızın hepsi eminim bizim kadar uğraştılar ve beklentilerini ona göre yükselttiler. Elbette herkes seçilmeyecek, birilerinin kazanması için diğerlerinin kaybetmesi gerekir. Fakat elenen takımlara bir Email’in bile çok görülmesi ve başvuruların üzerinden bir hafta geçmesine rağmen hâla bazı takımlara dönüş yapılmamış olması beni ve eminim ki diğer takımları da üzüyor. Bu yarışmaya başvuran kişilerin büyük bir çoğunluğu eminim ki içlerindeki macera isteği ve doğaya olan sevgileri gibi destek olunması gereken, masum hislerle ve motivasyonlarla başvuru yaptılar. Fakat Serdar Kılıç ve Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi saygın kişi ve kurumlar tarafından organize edilen bir yarışmanın klasik “biz size döneceğiz” mantığıyla iş yapmasının ve elenen takımları haberdar etmemesinin bahsettiğim adayların içindeki bütün bu olumlu duygulara olumsuz bir etki ettiğini düşünüyorum.
Kazanan takımlara gelecek olursak, yarışmaya katılacak bütün takımları tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Çevremde tanıdığım bütün başvuran takımlar ile yaptığım görüşmeler sonucu hepsinin elendiğini gördüm. Objektif bir göz ile bakabilmem tartışma konusu olacağından kendi takımım hakkında bir yorumda bulunmayacağım. Lakin tanıdığım takımların çoğu kalifiye, alanında deneyimli kişilerden oluşan yetenekli takımlardı. Ve açıkçası hiçbirinin kazanamamış olması beni şaşırttı. Elbette kazanan takımların finale kaldıkları göz önünde bulundurularak daha yetenekli ve profesyonel kişilerden oluştuğu anlaşılabilir. Bu tezi kendimize ispatlamak için biz elenen takımlar olarak kazanan takımların videolarının bizimle paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sayede kazanan takımların neyi farklı yaptığını ve bizim neyi eksik yaptığımızı anlamamız sağlanarak gelecek deneyimler için ders almamız sağlanabilir. Yarışmanın TRT kanallarında yayınlanacağını göz önünde bulundurursak kazanan takımların bizlere açıklanmasının gizlilik açısından bir sakınca yaratmayacağı görüşündeyim. Ayrıca elemelerin hangi kriterlere göre yapıldığı da bizim için büyük bir soru işareti. Birçok arkadaşımız doğal olarak kendi takımının elemeleri geçeceği düşüncesindeydi ve belirttiğim gibi tabiki birçok takım elenmek zorundaydı fakat en azından bu takımların neye göre seçildiğini öğrenebilirsek yine ileriki durumlar için bize bir ışık tutar düşüncesindeyim.
Amacım kimseyi eleştirmek veya şikayet etmek değildi, beklentim kimse tarafından bu şekilde anlaşılmaması yönündedir. Sadece fikirlerimi ve beni üzen, şaşırtan durumların ilgili mecralara ulaşmasını ve değerlendirilmesini istiyorum. Herkese teşekkür ederim.
Gerçekten çok haklısın kardeşim. keşke hiç duyuru yapılmasaydı da biz de boşu boşuna heyecanlanmasaydık.